Uzun ile ilgili Deyimler ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Uzun ile ilgili deyimler ve anlamları. Hangi deyimler anlam bakımından uzun kelimesini içermektedir? Uzun ifadesi ile ilgili kelimeler nelerdir?

Birçoğumuz deyimlerle ilgili bazı kelime veya cümleleri bulmaya çalışırız. Bugün sizler için yukarıdaki başlık altında deyimleri derledik. Öncelikle deyimin tanımıyla başlamakta fayda var. Deyimler çoğunlukla mecazi anlamda kullanılır, ancak bazıları gerçek anlamda da kullanılır. secdem.net

Bazı durumları ifade etmekte zorluk yaşandığında ya da anlamların yetersiz kaldığı durumlarda deyimleri etkili bir ifade aracı olarak kullanırız. Çoğu zaman gerçek anlamlarından farklı bir anlama sahip olan, en az iki kelimeden oluşan kalıplaşmış kelimeler veya kelime grupları. Bazı deyimlerde asıl anlamlarından tamamıyla arındırılmamıştır. Yerine göre asıl anlamından alınabilir veya başka bir anlama gelebilir. Bunu cümledeki kullanılış şeklinden anlıyoruz.

Saçları uzun, aklı kısa
esk. Kadınları aşağılamak için kullanılan bir söz: ‘Ona oğlu kadar güvenmiyor. Bu bir kız çocuğu, ne kadar okursa okusun, saçının uzun, aklının kısa olacağını söylüyor.’ -ile. Bener.
uzun yapmak
1) tartışmaya devam edin: ‘Gerçekten istiyorum, fazla uzatmayın!’ -P. Safa. 2) aşırılıklara gidin. uzun yapmak
1) tartışmaya devam edin: ‘Gerçekten istiyorum, fazla uzatmayın!’ -P. Safa. 2) aşırılıklara gidin.
Uzun lafın kısası
Kısaca özetlemek gerekirse: ‘Uzun lafın kısası, eleştirmen okura yararlı, edebiyata faydalı bir yazardır.’ -P. F. Abasıyanık.
uzun süre otur
insanlar 1) uzanarak oturmak, yarı yatar pozisyonda oturmak; 2) şaka yapın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*