Üçlenmemiş Eken Olmamış Biçer İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

“Biçilmeden eken, biçilmeden” atasözünün anlamı ve cümle içinde kullanımı. Ayrıca açıklamalar ve kompozisyonlar yazıyorum.

Üçe katlanmadan eken, katlanmadan biçer.
Bir işe ne kadar emek verilirse o iş o kadar güzel ve verimli olur. Gerekli şartları yerine getirmeden iş kuran hiç kimse olumlu sonuçlar alamaz.

Kısa anlamı: “Gerekli şartları yerine getirmeden iş kuran hiç kimse olumlu sonuç alamaz.

Örnek Cümle İçinde Kullanımı: ”Annem hep derdi ki, sınavlarınıza çalışın ve ‘Üç katına çıkmadan eken, olmadan da biçer’ derdi.

Açıklama ve kompozisyon: Her işin belli bir yapılış şekli ve ortamı vardır. Gerekli koşullar sağlanmadan yapılan işten verimli sonuçlar alınamaz. Her işin doğru yapılması için uygun ve spesifik bir zaman, yer ve yöntem vardır.

Gerekli koşullar sağlanmadan yapılan işten beklenen olumlu sonuçlar alınamaz. Üç kat sürmek, tarlayı üç defa sürmek. Gerekli şartları yerine getirmeden iş kuran kişi olumlu sonuç alamaz.

Bir işe ne kadar emek verilirse o iş o kadar güzel ve verimli olur. Gerekli şartları yerine getirmeden iş kuran hiç kimse olumlu sonuçlar alamaz. Her işin kendine has bir yolu ve ortamı vardır.

Gerekli koşullar sağlanmadan yapılan işten verimli sonuçlar alınamaz. Her işin doğru yapılması için uygun ve spesifik bir zaman, yer ve yöntem vardır. Gerekli koşullar sağlanmadan yapılan çalışmalardan beklenen olumlu sonuçlar alınamaz.

Tarlayı üç kez sürmek. Gerekli şartları yerine getirmeden işe başlayan kişi olumlu sonuç alamaz. Bir işe ne kadar çok emek verilirse o iş o kadar iyi ve verimli olur.

Gerekli şartları yerine getirmeden işe başlayan kişi olumlu sonuç alamaz.

Olumsuz: Bu atasözüne dair elinizde bir cümle veya bilgi varsa aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*