Şeker Hastaları Nasıl Beslenmeli – Secdem / Bir Dünya İçerik

Yeni Haber Merkezi

Şeker hastaları sıklıkla özel bir diyet uygularlar. Diyabet diyeti veya diyabet beslenmesi, en sağlıklı gıdaları makul miktarlarda yemek ve düzenli yemek saatlerine bağlı kalmak anlamına gelir. Diyabet hastalarının beslenmesinde doğal olarak besin öğeleri açısından zengin, yağ ve kalorisi düşük sağlıklı bir beslenme tercih edilmelidir. Temel gıdalar meyve ve sebzeler ile tam tahıllardır. Aslında diyabet beslenmesi birçok insan için en iyi beslenme planlarından biri olabilir. Diyabetiniz veya prediyabetiniz varsa doktorunuz muhtemelen sağlıklı bir beslenme planı geliştirmenize yardımcı olması için bir diyetisyenle görüşmenizi önerecektir.

Bu diyet, kan şekerinizi (glikoz) kontrol etmenize, kilonuzu yönetmenize ve yüksek tansiyon ve yüksek kan yağları gibi kalp hastalığı risk faktörlerini kontrol etmenize yardımcı olabilir. Diyabette düzenli kontrol şarttır. Şeker birçok hastalığı tetikleyebildiğinden düzenli sağlık taraması gerektirir. Check-up nasıl yapılır sorusunun cevabında da belirtildiği gibi diyabet hastaları için sadece diyet değil düzenli kontrol de hayati önem taşıyacaktır.

Diyabet hastalarında beslenme neden önemlidir?
Fazladan kalori ve yağ tükettiğinizde, yani günlük kalori ihtiyacınızdan fazlasını tükettiğinizde vücudunuz kan şekerinde istenmeyen bir yükseliş yaratır. Kan şekeri kontrol altında tutulmazsa kan şekerinin yüksek olması (hiperglisemi) gibi ciddi sorunlara yol açabilir, bu durum devam ederse sinir, böbrek ve kalp hasarı gibi uzun vadeli komplikasyonlara neden olabilir.

Sağlıklı yiyecek seçimleri yaparak ve yeme alışkanlıklarınızı takip ederek kan şekeri seviyenizi güvenli bir aralıkta tutmanıza yardımcı olabilirsiniz. Tip 2 diyabetli birçok kişi için kilo vermek, kan şekerinin kontrolünü kolaylaştırabilir ve sağlık açısından bir dizi başka fayda sağlayabilir. Bu nedenle obezite cerrahisinden yardım almak ve doktorun gerekli görmesi halinde yutulabilen mide balonu, tüp mide gibi yöntemlere başvurmak gerekebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*