Terzi Kendi Söküğünü Dikemez İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

“Terzi kendi deliğini dikemez” atasözünün anlamı ve cümle içinde kullanımı. Ayrıca açıklama ve kompozisyon yazımı.

Terzi kendi deliğini dikemez.
Bir kişi, meslek haline getirdiği yeteneğini ve uzmanlığını kullanarak başkalarına fayda sağlayabilir, ancak bu uzmanlığı kendi yararına kullanma fırsatına sahip değildir. İnsanlar, kendilerine gelince başkalarına sağladıkları hizmetleri ihmal ederler.

Kısa anlamı: “İnsanlar çoğu zaman başkalarına hizmet etmeyi ihmal ederler veya bunu yapacak zamanları veya fırsatları olmaz.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım:

1- “Terzi kendi elbisesini dikemez” atasözü hakkında iki sayfalık bir kompozisyon yazdım.

2- İnsan kendi derdine kendi çare bulamaz çünkü terzi kendi elbisesini dikemez.

Açıklama ve kompozisyon : İnsanlar sosyal hayatta çeşitli işlerde kendilerini gösterirler. Becerilerini sergileyerek kendilerini geliştirirler, öğrenirler ve mesleklerini icra ederler. Mesleklerini icra eden insanlar işlerinde de çeşitli başarılar gösterirler. Çalışarak para kazanmak için becerilerini sergilerler, ancak kendi işlerine gelince fırsat bulamazlar.

Bazen bilmediğimiz bir güç, kendimiz için aynısını yapmamızı engeller. Örneğin, etrafındaki hemen hemen her kızla talih bulan bir kız, kendisi talih bulamaz ve evlenemez. Ya da hastalarına sağlıklı şeyler öneren ve bunları uygulayan bir doktor, kendisi veya ailesi söz konusu olduğunda aynısını yapamaz ve sağlıksız bir hayat yaşamaya devam eder.

İnsanlar kendi işleri olduğunda, bunun gerekli olmadığını bilirler ve daha sonra yapacaklarını söylerler. Başkalarının işleri daha çekici görünür, ancak bir gün gerekli olduğunda kendi işlerini yapmak zorunda kalırlar. Yaptıkları iş, daha sonraki zamanlara zahmetli ve sorunlu olarak taşınır. Atasözünde kastedilen budur.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*