Selimiye Kışlasında da Çalıştı Nightingale

Yeni Haber Merkezi

Mobil telefonlarda birçok kişi tarafından oynanan Codycross bulmaca oyunu ile binlerce kelime öğrenebilirsiniz. Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Selimiye Kışlası, III. Selim’in İstanbul’un Üsküdar semtinde Nizam-ı Cedid askerleri için yaptırdığı bir kışladır.

Selimiye Kışlası, ilk olarak III. Selim döneminde yeni kurulan Nizam-ı Cedid askerleri için kesme taş temel üzerine ahşap olarak inşa edilmiştir. Yeniçeri isyanı sonucu yıkılan bu kışla, II. Mahmud döneminde kâgir olarak yeniden inşa edilmiştir. Sultan Abdülmecid döneminde iki kez yenilenen kışlanın dört köşesine yedişer katlı kuleler eklenmiştir.

Kırım Savaşı sırasında İngiliz askerlerine tahsis edildi. Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale, 1854’te kışlaya geldi ve yaralı İngiliz askerlerinin tedavisinde yer aldı. Florence Nightingale ve ona eşlik eden hemşirelerin kaldığı oda artık bir müzeye dönüştürüldü.

Cumhuriyet döneminde farklı amaçlarla kullanılmıştır. 1959-63 yılları arasında Selimiye Askeri Ortaokulu adıyla askeri ortaokul olarak kullanılmıştır. Selimiye Kışlası günümüzde 1. Ordu Komutanlığı karargahı olarak kullanılmaktadır.

Selimiye Askeri Ortaokulu Müzesi kışlanın Güneydoğu kulesinde, Florence Nightingale Müzesi ise Kuzeybatı kulesinde yer almaktadır.

Nightingale Selimiye Kışlası’nda da görev yaptı

CEVAP : FLORANSA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*