Miras İle İlgili Deyimler ve Anlamları

Yeni Haber Merkezi

Miras ile ilgili deyimler nelerdir? İçeriğinde ve anlamında miras kelimesi geçen deyimler nelerdir? Deyimleri açıklamaları ve anlamlarıyla derledik. Secdem.net

Deyimler, en az iki kelimeden oluşan kelime gruplarıdır. Tek başına bir kelime deyim oluşturamaz. Deyimler, bir dilin ifade biçimleri, o dili konuşan toplumun tarihi, yaşam tarzı, gelenekleri ve çeşitli özellikleri hakkında önemli ipuçları sağlar. O dilin zenginliğini ifade eden deyimleri tam olarak bilmeden o dile hakim olmak mümkün değildir.

Deyimler hem yazılarımıza hem de konuşmalarımıza derinlik katar. Söylediklerimizi ilginç kılar. Birkaç cümleyle açıklayabileceğimiz bir durumu iki veya üç kelimeden oluşan bir deyimle anlatabiliriz. Bu şekilde kısa ve öz bir ifade sağlarız.

Miras gıda
1) Miras almak: ‘Kız çocuğuna erkek çocuğuna miras kaldığı kadar miras kalır.’ -FR Atay. 2) Kendisine kalan mirası harcamak: ‘Geçtiğimiz günlerde İzmir’de kumarhane işleten bir amcasından beş bin lira miras kaldı.’ -H. Taner.

Miras almak
Birine önemli bir miras bırakmak: ‘Bizimkiler büyük bir miras aldılar da o alçağın hakkını mı gasp ettiler?’ – H. Taner.

Falın açılması:
1. Gelirin artması ve bolluğa kavuşulması. 2. Kız çocuk isteyen insanların sayısının artması. “Bu miras kızın talihini de açtı!”

Bir kuruş bile vermemek:
En ufak bir şey bile vermeden, en ufak bir şey bile vermeden. “Bu mirasın kokusunu bile ona vermem.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*