Tilki tilkiliğini bildirinceye kadar Post Elden Gider İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Tilki tilkiliğini ilan edene kadar kürk elden çıkar, atasözünün anlamını ve cümle içinde kullanımını. Ayrıca açıklama ve kompozisyon yazmak.

Tilki, tilkiliğini ilan edene kadar yazı kaybolur.
Kişi, kendisine isnat edilen suçun en ağır cezasını, onu işlemediğini ispat edinceye kadar çekmiş sayılır. / Kurnaz bir kimse, henüz alışık olmadığı ortamlarda hünerlerini gösterip kendini ispat edinceye kadar, kendisinden daha kurnaz birinin tuzağına düşer.

Kısa anlamı: “Çoğu zaman gerçeği söyleyene kadar hiçbir şey elde edemezsin” anlamına gelen bir söz vardır.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım: O zamanlar beni dinleseydiniz, tilki tilkiliğini gösterene kadar tüylerin döküleceğini söylerdim.

Açıklama ve kompozisyon : Suçlu bulunan bir kişi, suçsuzluğunu ispatlayana kadar yeterli cezayı çekecektir. Kurnaz ve hilekar bir kişi, kendisinden daha hilekar birinin tuzağına düşecektir, ta ki alanında ne kadar yetenekli olduğunu gösterene kadar. Suçlu bulunan bir kişi, suçsuz olduğu halde, masumluğunu ispatlayana kadar yeterli cezayı çekecektir.

Bir kişi, suçlandığı suçun cezasını, onu işlemediğini ispatlayana kadar çekmiş olur. Kurnaz bir kişi, yeteneklerini gösterip henüz alışık olmadığı bir ortamda kendini kanıtlayana kadar, daha kurnaz birinin tuzağına düşer. Çalışmadığı halde suçlu bulunan herkes, suçsuz olduğunu ispatlayana kadar yeterli cezayı alır.

Kurnaz ve hilekar bir adam, alanında ne kadar yetenekli olduğunu gösterene kadar daha hilekar birinin tuzağına düşecektir. Suçlu olmasa bile, suçlu bulunan kişi masumiyetini ilan edene kadar yeterli cezayı alacaktır. Birisi kendisine verilen suçu işlemediğini söyleyene kadar, ağır bir şekilde cezalandırılacaktır.

Kurnaz bir kişi, alışık olmadığı ortamlarda hünerini gösterip kendini ispat edinceye kadar, daha kurnaz birinin tuzağına düşer.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*