Tırnağın Varsa Başını Kaşı İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Tırnaklarınız varsa, başınızı kaşıyın, atasözünü bir cümlede ve anlamını kullanın. Ayrıca bir açıklama ve kompozisyon yazın.

Tırnaklarınız varsa başınızı kaşıyın.
Kişi bir işe başlamak için başkasından yardım beklememeli; imkânı varsa işe başlamalı; imkânı yoksa işe başlamamalıdır.

Kısa anlamı: “Bir işi yapmak için başkalarından yardım bekleme” anlamında söylenir.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım: ”Yeteneklerinizi ve bilginizi boşa harcamayın, derler ya, ‘Tırnağınız varsa başınızı kaşıyın.”

Açıklama ve kompozisyon : Bir kimse başlamayı düşündüğü işi bitirebilecek güce sahipse, o işe başlamalıdır; ancak başkasından yardım almayı düşünüyorsa, bu fikirden vazgeçmeli ve işe hiç başlamamalıdır. Kişinin kendi işini yapması, işiyle ilgilenmesi anlamına gelir. Başkalarına güvenerek yapılması düşünülen bir iş ya bitirilmeyecektir ya da verimsiz bir şekilde bitirilecektir; çünkü hiç kimse başkasının işine gereken özeni göstermez ve onun için fedakarlık yapmaz.

Bizim için en faydalı kişi kendimizdir. Başkalarından büyük fedakarlıklar beklemek boşunadır. Herkes kendi sorunlarıyla meşgulken, kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmez. Dolayısıyla, kendi kafamızı kaşıyacak tırnaklarımız varsa; yani kendi işimizi kendimiz yapmalıyız.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*