Güneş Doğarken ve Batarken Meleklerin Yaptığı Dua

Yeni Haber Merkezi

Güneşin doğup battığı her gün iki meleğin yaptığı dua…
Allah Resulü (s.a.v.) hem zenginlikte hem de fakirlikte cömertliğin zirvesindeydi. Arkadaşlarına, zengin veya fakir olmalarına bakmaksızın cömert olmalarını ve harcama yapmalarını tavsiye etti. Kutsal hadislerinden birinde cömertliğin serveti azaltmadığını belirterek şöyle dedi:

“Her gün güneş doğduğunda iki melek seslenir: “Ey insanlar, Rabbinizin rahmetine gelin. Az ama yeterli bir rızık, saptıran çok maldan daha hayırlıdır.” Bu çağrıyı insan ve cinler dışında bütün mahlûklar duyar.

Her gün güneş battığında iki melek yerlerine geçer ve yeryüzünde yaşayan tüm insanlara, insanlar ve cinler hariç, şu duayı işitirler: “Allah’ım, infak edeni muvaffak kıl, infak etmeyeni de helak et.” Onlar böyle dua ederler.” (Ahmed, V, 197)

Dolayısıyla gerçek ilim, kalbi cömertlik ve hayırseverlik duygularıyla doldurmak, onu bir okyanusa dönüştürmek ve Allah’ın bahşettiği nimetleri ve dünya ticaretini ahiret zenginliğine dönüştürmektir. Bu bakımdan en hayırlı servet, sahibinden önce ahirete gönderilendir ve hayatın en hayırlısı da Allah yolunda kullanılabilendir.

Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Erdemler Medeniyeti 1, Erkam Yayınları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*