Açık Hava Nasıl Yazılır ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Günlük hayatımızda, konuşmalarda veya yazılarda kullandığımız birçok kelimeyi bazen hatırlamıyoruz veya nasıl yazacağımızı bilmiyoruz. Bu yüzden bugün sizinle zor kelimeler arasında yer alan kelimeleri paylaşacağız. “Dışarıda” kelimesini bir kelime veya cümle içinde nasıl yazabilirim? Türk Dil Kurumu’nun internet sitesinde belirtilen kelimeyi sizin için araştırıp derledik. TDK’ya göre anlamı ve doğru kullanımı hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.“Dış mekan” Birçoğumuz bu kelimeyi günlük hayatımızda kullanıyoruz.

Açık hava kelimesinin anlamı: Bahçe, park gibi inşa edilmemiş bir yer ve bulutsuz hava anlamına gelir.

Bu kelime genellikle “açık havada” Yanlış olarak şu şekilde yazılmıştır. “Dış mekan” Kelimenin yazımında çok fazla hata var. Özellikle Türkçe’de iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan yeni kelimelerin veya ifadelerin nasıl yazılacağı çok kafa karıştırıcıdır. Bunları birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı yazacaklarına karar veremeyen kişiler önce TDK’nın resmi sitesine gidip arama yaparlar. Doğru kullanım “Dış mekan” şeklinde olmalıdır.

Bu kelimenin cümle içinde nasıl doğru yazıldığının örneklerini aşağıda görebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz birçok kelimenin nasıl yazıldığını secdem.net sitemizden kontrol edebilirsiniz…

Doğru yazılışı:

Açık Hava (Uygunsuz kullanım)

Dış mekan ✓ (Doğru kullanım)

Cümle içinde örnek kullanım:

“Uçurtmalar gökyüzünün küçük bir parçasıdır, dış mekan Rüzgar da bunu gerektiriyor.” – Abdülhak Şinasi Hisar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*