Tuz Ekmek Hakkını Bilmeyen Kör Olur İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Tuz ve ekmek hakkını bilmeyen kör olur, atasözünün anlamı ve cümle içinde kullanımı. Ayrıca açıklama ve kompozisyon yazımı.

Tuzun ve ekmeğin hakkını bilmeyen kör olur.
Nankör ve iyiliği bilmeyen bir insanı ne Allah ne de insanlar sevmez. Birinden iyilik gördüğünde ve ekmeğini yediğinde ona karşı saygısızlık ve hainlik yapan kişi, bunun cezasını ilgisizlik ve sevgisizlikle çeker. Toplumda yoksulları ve çaresizleri doyuran ve iyilik yapan yardımsever insanlar vardır. Bazıları bu yardımın değerini anlayamaz. Kendilerinden iyilik gördüklerine karşı saygısızlık yaparlar. Allah da böyle insanları sevmez.

Kısa anlamı: “İnsanlar şuna inanıyorlar: Allah, kendisine iyilik yapan, ekmeğini yiyen birine karşı saygısızlık ve ihanet yapan herkesi cezalandıracaktır.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım: Biz her zaman kendi yerimizde şunu söylüyoruz; tuz ve ekmek hakkını bilmeyen kör olur.

Açıklama ve kompozisyon : Kendisine ekmek yedirilen ve iyilik yapılan bir kimse, hakkı olan kimseye karşı nankörlük ve hıyanet ederse başına çeşitli felaketler gelir. Kendisine iyilik yapılan ve ekmeği yenen kimseye karşı saygısızlık ve hıyanet eden bir kimsenin sonu iyi olmaz. Allah böyle kimseleri sevmez.

İnsanlar bu şekilde inanırlar, Tanrı, gördüğü iyiliğe ve yediği ekmeğe karşı saygısızlık ve ihanet eden kişiyi cezalandırır. Ne Tanrı ne de insanlar, nankör ve iyiliği bilmeyen kişiyi sevmez. Gördüğü iyiliğe ve yediği ekmeğe karşı saygısızlık ve ihanet eden kişi, bunun cezasını kayıtsızlık ve sevgisizlikle çeker.

Toplumda fakirleri ve ihtiyaç sahiplerini doyuran ve iyilik yapan yardımsever insanlar vardır. Bazıları bu yardımın değerini anlayamaz. Kendilerine iyilik gösterenlere saygısızlık ederler.

Ekmek yediren ve iyilik yapan bir kimse samimi olarak ve hakkı olan kişiye karşı iyilik yaparsa, başına her türlü felaket gelir. İyilik görüp ekmeğini yiyen herkese karşı saygısız ve hain olan bir kimsenin sonu iyi olmaz. Ve Allah böyle insanları sevmez.

İnsanlar buna inanır ve nezaket gören ve ekmeğini yiyen herkese karşı saygısız ve hain olan kişiyi bir Tanrıça yaparlar. Ne iyiler ne de nankörler Tanrı’yı ​​ve insanları sevmez. Ne nezaket gören ve ekmeğini yiyen herkese karşı saygısız ve hain olan herkes kayıtsızlık ve sevgisizlikle cezalandırılır.

Toplumda fakirleri ve ihtiyaç sahiplerini besleyen hayırsever insanlar vardır. Diğerleri bu yardımın değerini takdir edemezler. Nezaket alan kişilere saygısızlık ederler.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*