Ucuz Alan Pahalı Alır İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Ucuza satın alan pahalıya satın alır (pahalıya satın alan aldanmaz), atasözünün anlamı ve cümle içinde kullanımı. Ayrıca açıklama ve kompozisyon yazımı.

Ucuza satın alan pahalıya satın alır (pahalıya satın alan aldanmaz).
Bir şey ucuza satılıyorsa, içinde mutlaka yeni bir şey vardır. Ucuz mallar kötü mallardır. Kısa sürede kullanılmaz hale gelir; yenisini almak gerekir. Bu nedenle daha pahalıdır. Ucuz mallar çabuk yıpranır ve dayanıklı değildir. Kısa sürede kullanılmaz hale gelir ve yenisini almak gerekir. Bu nedenle, sanki pahalıya satın alınmış gibidir.

Kısa anlamı: “Ucuz mallar kötü mallardır. Hızla kullanılamaz hale gelirler; değiştirilmeleri gerekir. Bu yüzden daha pahalıdırlar.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım: “O ürünü ucuz olduğu için aldın, ama ucuz olması dayanıklı olduğu anlamına gelmiyor.”

Açıklama ve kompozisyon : Aldığımız ürün veya eşyanın kaliteli olmasına izin vermeliyiz. Aldığımız bir ürün ucuz ve kalitesizse, o ürün kısa sürede bozulur ve böylece paramız boşa gider ve işimiz biter. Bu nedenle, ucuz satın almak yerine kaliteli olanı satın almalıyız. Biraz daha fazla ödeyip kaliteli olanı satın alırsak, paramız boşa gitmez ve işimiz biter.

Ucuz mallar çabuk yıpranır ve pahalıya satın alınmış gibi iyidir. Ucuz mallar genelde kötü, zayıf, çürümüş ve kalitesizdir. Kolayca yıpranır, eskir ve kullanılmaz hale gelir.

Kaçınılmaz olarak yeni bir tane satın almak zorunda kalınır ve masraf tekrar yapılır. Doğal olarak sanki daha yüksek bir fiyata satın alınmış gibidir. Ucuz mallar kötü mallardır.

Hızla kullanılamaz hale gelir ve değiştirilmesi gerekir. Bu yüzden daha pahalıdır. Ucuz ürünler pahalı olduklarında olduğu kadar çabuk eskirler.

Ucuz mallar genellikle kötü, çürük, çürük ve kalitesizdir. Kolayca giyilir, yıpranır ve kullanılamaz hale gelir. Gerekli olsun veya olmasın, yenisini almak gerekir ve tekrar ücretlendirilir.

Doğal olarak daha pahalı görünüyor. Ucuz mal kötü maldır. Çabuk kullanılmaz hale gelir, yenisini almak gerekir.

Maliyeti bundan daha fazla olacak.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*