Dert ve Sıkıntıların İlacı Dua

Yeni Haber Merkezi

Hasan-ı Basri Hazretleri, kendisine gelip çeşitli sıkıntı ve dertlerden şikâyet edenlere önemli nasihatlerde bulunmuştur…

Yüce Allah, tövbe eden ve af dileyen kullarını sıkıntılardan kurtarır ve onlara birçok nimetler bahşeder. Bir gün Hasan-ı Basri’ye dört kişi geldi. Biri kuraklıktan, biri yoksulluktan, biri tarlasının çoraklığından, bir diğeri de çocuğunun olmamasından şikâyet etti. Ondan yardım istediler. Bu büyük evliya da her birinden “tövbe”Bunu tavsiye etti. Çevresindekiler ona dediler ki:

“-Efendim, bu insanların dertleri, sıkıntıları ayrı ayrı, ama siz hepsine aynı şeyi mi tavsiye ediyorsunuz?!” dediler. Hasan-ı Basri Hazretleri onlara şu ayeti okuyarak cevap verdi:

“Rabbinizden bağışlanma dileyin; çünkü O, çok bağışlayandır. Üzerinize gökten bol yağmur indirsin, mallarınızı ve çocuklarınızı çoğaltsın, size bahçeler versin ve sizin için ırmaklar akıtsın.” (Nûh, 10-12) (İbn-i Hacer, Fethu’l-Bâri, XI, 98; Aynî, Umdetü’l-Kāri, Beyrut ts. XXII, 277-278)

Bağışlanma dilemek her zaman kula bir fayda sağlar. Ancak, Allah’ın iradesine göre, bu fayda kimisi için hemen, kimisi için uzun vadede, kimisi için de ahirette bir ödül olarak gerçekleşir. Çünkü Allah, kul için neyin iyi olduğunu kesinlikle en iyi bilendir…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*