Ucuzdur Vardır illeti Pahalıdır Vardır Hikmeti İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Ucuzdur, hastalığı vardır, pahalıdır, hikmeti vardır, atasözünün anlamı ve cümle içinde kullanımı. Ayrıca açıklama ve kompozisyon yazımı.

Ucuzdur, bir sebebi vardır; pahalıdır, bir hikmeti vardır.
Bir ürünün ucuz olmasının hiçbir sebebi yoktur: Ya modası geçmiştir, ya çürümüştür, ya arızalıdır, ya kaba ve işe yaramazdır, ya da bol miktarda bulunmaktadır. Pahalı olmasının da sebepleri vardır: Ya yenidir, ya sağlamdır, ya biçimlidir ve işe yarar, ya da nadirdir. Alışveriş yaparken bütün bunlar göz önünde bulundurulmalıdır. Satışa sunulan bir ürün, kalitesine göre fiyatlandırılır. Ucuz ürünlerin kalitesi pahalı ürünlerden düşüktür. Ucuz ürünlerin ucuzluğuna özenmemeli, pahalı ürünlerin pahalılığından da korkmamalıyız, yeter ki aldanmayalım.

Kısa anlamı: “Bir ürün ucuzsa kusurludur ve kısa zamanda yenisini gerektirir; pahalıysa uzun süre dayanıklı, güzel ve kullanışlıdır; bu nedenle alışverişte ucuz ürünler yerine pahalı ürünleri tercih etmek daha karlıdır” anlamında söylenmektedir.

Bir Cümle İçinde Örnek Kullanım: “Kaliteli ürünler her zaman daha pahalıdır, derler ya, Ucuzun bir davası, pahalının bir hikmeti vardır.

Açıklama ve kompozisyon : Bir malın fiyatı kalitesine bağlıdır. Bu nedenle ucuz şeylerin ucuzluğuna özenmemeli ve pahalı şeylerin pahalılığından korkmamalıdır. Çünkü ucuz şeyler çoğu zaman çürük, kötü ve dayanıksızdır, pahalı şeyler ise kaliteli, değerli ve dayanıklıdır.

Ucuz şeylerin ucuzluğuna göz dikmemeliyiz ve pahalı şeylerin pahalılığından korkmamalıyız. Ucuz şeylerin ucuzluğuna göz dikmememizi ve pahalı şeylerin pahalılığından korkmamamızı öğütleyen bir söz. Bir malın ucuz olması sebepsiz değildir; ya modası geçmiştir ya da çürümüştür ya da kusurludur ya da kaba ve işe yaramazdır ya da bol miktarda bulunan bir nesnedir.

Pahalı olmasının sebepleri vardır; ya yenidir, ya dayanıklıdır, ya iyi biçimlendirilmiş ve kullanışlıdır, ya da nadir bir nesnedir. Alışveriş yaparken bunların hepsi göz önünde bulundurulmalıdır. Satışa sunulan bir ürün, kalitesine göre fiyatlandırılır.

Ucuz mallar pahalı mallardan daha düşük kalitededir. Ucuz şeylerin ucuzluğuna özenmemeliyiz ve pahalı şeylerin pahalılığından korkmamalıyız, yeter ki aldanmayalım. Bir malın fiyatı doğasına bağlıdır.

Bu nedenle ucuz şeylerin ucuzluğuna tahammül edilmemeli ve pahalı şeylerin pahalılığından korkulmamalıdır. Ucuz çürüklük kötü ve zayıf olduğundan, pahalı şeylerin çoğu kaliteli, değerli ve sağlamdır. Ucuz şeylerin ucuzluğuna tahammül edilmemeli ve pahalı şeyler için pahalı şeylerden korkulmamalıdır.

Ucuz şeylerin ucuzluğundan taviz vermemek, pahalı şeylerin pahalı olmamasından korkmamak gerektiğini söyleyen bir söz. Bir malın ucuzluğu sebepsiz değildir, modası geçmiş, çürümüş, arızalı, kaba ve kullanılamaz veya bol miktarda bulunan bir nesnedir. Pahalı olmasının sebepleri vardır, yeni çıkmıştır, sağlam, biçimli ve kullanışlıdır veya nadir bir nesnedir.

Alışveriş yaparken tüm bunlara dikkat edilmelidir. Satışa sunulan bir ürünün kalitesine göre yapılır. Ucuz malların kalitesi pahalı malların kalitesinden düşüktür.

Ucuz şeylerin ucuzluğuna tahammül etmemeliyiz, pahalı şeylerin pahalılığından da korkmamalıyız; yeter ki aldanmayalım.

Olumsuz: Bu atasözü ile ilgili bir cümleniz veya bilginiz varsa, aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*