Peygamberimizin Hz. Ali’ye Öğrettiği Dua ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Hz. Ali’ye (ra) rızkın artması ve borçtan kurtulmak için öğrettiği dua…

Hz. Ali (radıyallahu anh)’den rivayet edildiğine göre, kendisine bir sözleşmeli köle gelerek şöyle dedi:

“-Borcumu ödeyecek gücüm yok, yardım edin!” dedi. Ayrıca şunları da söyledi:

“-Resulullah’ın -sallallahu aleyhi ve sellem- bana öğrettiği duayı sana öğreteyim mi? Eğer bunu yapmaya devam edersen, Allah Teala, Sabir Dağı kadar büyük olsa bile borcunu ödemene yardım eder.” dedi ve şu duayı okudu:

Nasıl okunur : (Allahumme ekfini bihelalike an haramike ve agnini fadlike ammen sivâke)

Anlam : “Allah’ım! Beni helal rızıkla rızıklandırarak haram olan şeylerden koru! Lütfunla beni Senden başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Deavât, 110/3563)

Sahabeden Hazreti Ebû Said Hudri anlatıyor:
Bir gün Allah Resulü efendimiz mescide girdiğinde Ensar’dan Ebû Ümame ile karşılaştı ve ona şöyle dedi: (Ey Ebu Ümame! Namaz dışında niçin mescitte oturuyorsun?) sordu. Ebu Ümame, (Ey Allah’ın Resulü, etrafımı saran sıkıntılar ve borçlar sebebiyle) Dedi ki. Allah Resulü, (Size bir dua öğreteyim. Bunu okuduğunuzda Allah dertlerinize derman olur, borçlarınızı öder. Bu duayı sabah akşam okuyun.) Dedi ki: Dua şöyledir: (Allah’ım! Zayıflar ve zorluk çekenler, çaresizler ve zorluk çekenler, sırtüstü asılanlar, gündüzün acısından kurtulanlar ve insanlara gazaplananlar, Rabbine dua et.)

Hazreti Ebu Ümame, (Bunu okudum ve dertten, borçtan kurtuldum) dedi. (Ebu Davud)

Bu dua, (Ya Rabbi, kederden, sıkıntıdan, acizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borçlarımı ödeyememekten ve insanların gazabından sana sığınırım) demektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*