En Kısa Boylu İnsan Kimdir

Yeni Haber Merkezi

Dünyanın en kısa insanı 1876 yılında Hollanda’da doğan Miss Pauline Musters’tir. Doğduğunda boyu 30 cm’dir. Dokuz yaşındayken boyu 55 cm idi. Ağırlığı 1,5 kiloydu. 1895 yılında öldüğünde boyu 59 cm idi.

İki yaşındayken babası onu lunaparklarda göstermeye başladı ve çocukluğundan beri turnelere çıktı. Pauline’in şöhreti, ailesi için beklenmedik bir zenginlik anlamına geliyordu: impresaryo Émile Grandsart, Grandsart’ın gezici tiyatrosunda görünmesi için babasına yıllık maaşının dört katını teklif etti. Michiel Musters birkaç arsa satın alabildi ve Ossendrecht köy sokağında inşa ettiği evin ön tarafında altın harflerle “Maison Princesse Pauline” yazıyordu.

1889’da babasının ölümünden sonra Pauline, kız kardeşi Cornelia’nın kocası Belçikalı kayınbiraderi Joseph “Sjef” Verschueren ile turneye çıktı. Önce Hollanda ve Belçika’yı, ardından Almanya, Fransa ve İngiltere’yi gezdiler (diğerlerinin yanı sıra Berlin, Paris, Bordeaux, Londra ve Liverpool’u ziyaret ettiler). İlk başta sadece sergileniyordu; Daha sonra tiyatrolarda, sirklerde veya ucube gösterilerinde “yaşayan bir oyuncak bebek” olarak sahneye çıkacak, böylece dans edecek, akrobasi yapacak, şarkı söyleyecek ve izleyicilerle etkileşime girecekti. 800’e yakın seyirci topladı. Kısa süre sonra yalnızca “Prenses Pauline” sahne adını kullandı. Ölçüye göre yapılmış zarif, süslü elbiseler giyiyordu. Flamanca, Fransızca, Almanca ve biraz da İngilizce konuşuyordu.

Diğerleri arasında Hollanda Kraliçesi Emma ve Almanya İmparatoru II. Alexander yer alıyor. Wilhelm tarafından kabul edildi.

1894 yılında bir ajan tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edildi. İlk çıkışını 31 Aralık 1894’te Verschueren’in iki yıllık bir sözleşme imzaladığı New York City Broadway’deki Proctor’s Theatre’da yaptı. Çok iyi karşılandı ve fotoğrafları birçok gazetede yayınlandı. Her gün üç performans sergiledi. Medyanın ilgisini çekmek için Verschueren, Musters’tan daha genç ve en az 17 yaşında olan herkese 12.000 Guilder ödülü vaat etmişti.

Pauline Musters kısa sürede New York’ta güzelliği ve zarafetiyle büyük beğeni topladı; Kibar, sakin ve nazik biri olarak tanımlandı.

Musters, gelişinden iki ay sonra otel odasında alkol kullanımı nedeniyle ağırlaşan zatürre ve menenjit (diğer kaynaklar soğuk algınlığı ve göğüs hastalığı diyor) nedeniyle öldü ve 17. yaş gününe birkaç gün kala öldü. doğum günü. Otopsi yapıldığında, 8 lbs 11,4 oz (3,9 kg) ağırlığında ve 2 ft (61 cm) boyunda (ölüm sonrası bir miktar uzama nedeniyle) olduğu kaydedildi.

Muster’in naaşı ilk olarak St Vincent de Paul kilisesine gömüldü. Ailesine naaşı için 60.000 gulden teklif edildi ama onlar reddetti. Bunun yerine cesedi mumyalayıp Ossendrecht’e naklettiler. Pauline, aile konağının verandasında bronz, cam ve meşeden yapılmış üçlü bir tabutun içinde toprağa verildi. Sahne ismine sadık kalarak, taçlı, elmaslı ve değerli taşlı ipek bir elbiseyle prenses gibi giyinmişti. Birçok bölge sakini son saygılarını sunmak için geldi. 8 Mart 1895’te yerel mezarlığa gömüldü.

Pauline Muster’in hayatından parçalar Ossendrecht belediye binasında sergileniyor. 2012 yılında gazeteci Mark Traa, iki yıllık araştırmanın ardından onun hakkında bir roman yayınladı. Sanatçı Hans Hermes, 2018 yılında anısına bir heykel yaptırdı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*