Temettu Haccı Yapan Kişi, Umresini Tamamlayıp İhramdan Çıktıktan Sonra Hac İhramına Girmeden Nafile Bir Tavafın Ardından Haccın Sa’yini Yapabilir Mi

Yeni Haber Merkezi

Hacca temettü yapan kimse, umreyi bitirip ihramdan çıktıktan sonra, nafile tavaftan sonra, hac için ihrama girmeden hac sa’yini yapabilir mi?

“Temettü Haccı yapanlar, umre sainini tamamlayınca tıraş olurlar ve ihramdan çıkarlar, çünkü onlar sadece mikatta umre yapmak niyetindedirler. Hac için tekrar ihrama girinceye kadar Mekke’de ihramsız kalırlar. Zilhicce ayının sekizinci (terviye) günü veya dilerlerse daha erken bir tarihte hac için tekrar ihrama girerler.

Dilerlerse Arafat’a çıkmadan önce hac için ihrama girdikten sonra nafile tavaf yaptıktan sonra hacca gidebilirler. Bu durumda ziyaret tavafından sonra sa’y yapmalarına gerek yoktur. Ancak bu kişiler hac için ihrama giremezler ve ihramsız olarak nafile tavaf yaptıktan sonra sa’y yapamazlar.

Yaptıkları takdirde bu sa’y, hac sa’i’sinin yerine geçmeyeceğinden, bu kişilerin hac tavafından sonra tekrar sa’y yapmaları gerekir (Haddad, el-Cevheretü’n-neyyira, 1/165; İlmihal). I: İman ve İbadet, 536). ”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*