Ustanın Çekici Bin Altın İle İlgili Cümle ve Kompozisyon

Yeni Haber Merkezi

Ustanın çekici bin altındır, atasözünün anlamı ve cümlede nasıl kullanıldığı. Ayrıca açıklamalar ve kompozisyonlar yazıyorum.

Ustanın çekici bin altın değerindedir.
İşinde uzman ve işini bilen bir kişi, birçok insanın uğraştığı ama yapamadığı bir işi küçük bir dokunuşla yapabilir. Bu nedenle ehil bir kişinin en küçük çabası bile çok değerlidir. İnsan emeği kutsaldır. Bilgi ve ustalıkla donatılmış emek, en zor işleri mümkün kılar.

Kısa anlamı: “”Bir usta, bir uzman, birçok insanın denediği ama yapamadığı bir işi küçük bir dokunuşla yapabilir; bu nedenle bir uzmanın en küçük çabası, bir çekiç darbesi bile çok değerlidir.

Örnek Cümle İçinde Kullanımı: Bir meslekte uzmanlaşmak isteyenler için Ustanın Çekicinin bin altın değerinde olduğunu unutmayın.

Açıklama ve kompozisyon: Usta, bir zanaatı uzun denemelerden sonra doğru şekilde öğrenen ve bunu kendi başına yapabilen kişidir. İşinin neredeyse tüm inceliklerini kavramış. Bu bakımdan birçok kişinin denediği ancak yapamadığı işi rahatlıkla yapabilmektedir.

Dolayısıyla çok küçük görünen emeği bile çok değerlidir. Alanında uzman olan bir kişi, bir sorunu kolayca çözme becerisi gösteriyorsa, bu, aynı göreve verilen yıllar süren emeğin bir ödülü olarak değerlendirilmelidir. Usta, uzun çalışma ve çabalar sonucunda bir zanaatı hakkıyla öğrenmiş ve bunu kendi başına yapabilen kişidir.

Sanatçılar çok sayıda insanın yapamadığı bir işi küçük bir hareketle çok kısa sürede yapabiliyorlar. Çünkü usta işinin inceliklerini öğrenmiştir. Bu nedenle ustanın ufak bir çabası bile çok değerlidir.

İçeriklerimiz kayıtlı olup izinsiz farklı sitelerde yayınlanamaz. Sanatkar bir insan, pek çok insanın yapamadığı bir işi küçük bir hareketle çok kısa sürede yapabilir. İşinde uzman ve işini bilen bir kişi, birçok insanın uğraştığı ama yapamadığı bir işi küçük bir dokunuşla yapabilir.

Bu nedenle ehil bir kişinin en küçük çabası bile çok değerlidir. İnsan emeği kutsaldır. Bilgi ve ustalıkla donatılmış emek, en zor işleri mümkün kılar.

Usta, bir zanaatı uzun denemelerden sonra doğru şekilde öğrenen ve bunu kendi başına yapabilen kişidir. İşinin neredeyse tüm inceliklerini kavradı. Bu bakımdan pek çok insanın yapamadığı işleri kolaylıkla yapabilmektedir.

Bu yüzden görünüşte küçük bir çaba bile çok değerlidir. Alanında uzman bir kişinin, bir sorunu rahatlıkla çözebileceğini göstermesi, aynı işe yıllar süren emekle eşdeğer kabul edilmelidir. Ustalar, uzun çalışma ve emekler sonucunda bir zanaatı öğrenmiş ve bunu kendi başına yapabilen kişilerdir.

Esnaflar birçok kişinin yapamayacağı bir işi çok kısa sürede yapmaktadır. Çünkü usta işinin inceliklerini öğrenmişti. Bu nedenle ustanın küçük bir çabası bile çok değerlidir.

İçeriklerimiz kayıtlı olup izinsiz farklı sitelerde yayınlanamaz. Usta pek çok kişinin yapamayacağı bir işi çok kısa sürede yapar. İşini bilen bir insan, birçok insanın yapamadığı ve yapamadığı bir işi küçük bir dokunuşla yapar.

Bu nedenle yetkili kişinin en ufak bir çabası bile çok değerlidir. İnsan emeği kutsaldır. Bilgi ve uzmanlıkla donatılmış işgücü, en az zor olan görevleri yerine getirir.

Olumsuz: Bu atasözüne dair elinizde bir cümle veya bilgi varsa aşağıdaki yorum kısmına yazarak başkalarının da okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*