Dünyada En Zayıf Bebek Kimdir

Yeni Haber Merkezi

5 Haziran 1938’de normal doğum tarihinden 6 hafta önce dünyaya gelen Marian Taggart, doğduğunda tam 283 gram ağırlığındaydı. 31 santimetre boyundaki küçük Marian, tam 30 saat boyunca dolmakalemin ucundan emilen glikoz ve suyla beslendi. 1983 yılında 45 yaşında vefat etti.

Marion Ames Taggart, Haverhill, Massachusetts’te doğdu. Anne tarafından İngiliz Püritenlerinin soyundan geliyordu. Büyük büyükbabası Yüzbaşı Benjamin Ames’ti. [ kim? ] Bunker Tepesi. Aslen MacTaggart’lar olan Taggart’lar beş nesil önce İskoçya’dan New Hampshire’a geldi. Taggart sağlık sorunları nedeniyle okula gidemedi.

Dil ve müzik dışında eğitimini annesi sağladı. [ çelişkili ] 10 yaşındayken rakip dini mezheplerin iddiaları hakkında daha fazla bilgi edindi ve hangisinin doğru olduğunu keşfetmeye çalıştı. Gençliğinde Katolik öğretisi okumaya başladı ve Boston’da vaftiz edildi. Babası Katolikti ve annesi Katolikliğe geçti. Taggart 13 yaşında şiir ve öykü yazmaya başladı ve yazılarının çoğu çocuklara yönelikti. Annesiyle birlikte Plainfield, New Jersey’de yaşadığı biliniyor.

Singapur’da 212 gram ağırlığı ve 24 cm boyuyla dünyanın en küçük bebeği olarak doğan Kwek Yu Xuan, 13 ay yoğun bakım tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bebeğin annesine preeklampsi (hayati organlara zarar verebilecek ve hem anne hem de bebek için ölümcül olabilecek tehlikeli derecede yüksek tansiyon) teşhisi konulduktan sonra, bebeğin annesi başlangıçta planlanandan dört ay önce acil sezaryenle doğdu.

Hamileliğinin 25. haftasında doğan Yu Xuan şu anda 6,3 kilo ağırlığında.

Singapur Ulusal Üniversite Hastanesi’ne (NUH) göre bebeğin doğumda hayatta kalma şansı “son derece sınırlı”ydı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*