İnsan Vücudunda Kaç Volt Elektrik Var

Yeni Haber Merkezi

Bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptım, sinir bilimleri okuyordum. İnsan vücudunda üretilen elektrik statik elektriktir. Bir hücrenin dışındaki yük ile içindeki yük arasındaki fark yaklaşık 50 milivolttur. Washington Eyalet Üniversitesi’nden Farmakolog Prof. Steven M. Simasko’nun hesaplamalarına göre vücuttaki trilyonlarca hücrenin ürettiği elektrik toplandığında elde edeceğimiz enerji 25 watt’lık bir elektrik ampulünün aydınlatmasına eşdeğerdir.

Ancak bu statik elektriği alternatif akıma dönüştürmek mümkün ve kolay görünmüyor. Dönüştürsek bile alternatif akımı depolamamız mümkün değil. Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur. Normal bir insan vücudundaki elektrik, 25 Watt’lık bir lambayı dakikalarca çalıştırabilir.

İnsan vücudu hayati fonksiyonlarını yerine getirmek için elektrokimyasal enerji sistemini kullanır. Sinir sistemi vücudumuzun elektrikle çalışan kısmını oluşturur. Vücudumuz herhangi bir kaza ya da yaralanma durumunda dahi elektrik üretir ve ürettiği elektrik enerjisiyle yaşamsal faaliyetlerini sürdürür. Canlılardaki bu elektrik sistemi, metallerdeki elektrik sistemlerine göre çok daha fazla avantaja sahiptir.

Bu avantajlardan en önemlisi biyolojik sistemlerin kendi kendini onarabilme yeteneğidir. Örneğin parmağınızda bir kesik varsa yara kısa sürede iyileşir. Bunu sağlayan sistemlerin arkasında da elektriksel bir düzen vardır. Bu, insan yapımı hiçbir makinede bulunmayan eşsiz bir özelliktir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*