Obezite Cerrahisi Nedir – Secdem / Bir Dünya İçerik

Yeni Haber Merkezi

Modern çağın en yaygın hastalıklarından biri olan obezite, vücutta yarattığı sorunların yanı sıra akut veya kronik birçok ölümcül hastalığın gelişiminde rol oynadığı için ciddi bir sağlık sorunudur. Estetik açıdan istenmeyen bir görüntüye neden olmasının yanı sıra psikolojik rahatsızlıklara da yol açmasının yanı sıra obezite, akut veya kronik birçok hastalık için de risk faktörüdür.

Bu nedenle sağlığını korumak isteyen tüm bireylerin ideal kilosunu koruması, obezite sorunu yaşayan hastaların ise hekim ve diyetisyen rehberliğinde ideal kilosuna ulaşması gerekmektedir.

Obezite ve Obezite Cerrahisi Nedir?
Genel anlamda obezite, insan vücudundaki yağ kütlesinin, kemik, kas ve su gibi diğer bileşenleri içeren yağsız kütleye kıyasla aşırı derecede arttığı durumdur. Başka bir deyişle obezite, boy uzunluğuna kıyasla çok daha fazla vücut kütlesine sahip olmak olarak tanımlanabilir. Yağ dokusunda aşırı artış, insülin direnci ve diyabet gibi birçok kronik hastalığın birincil nedenleri arasındadır.

Obezite, kilo verme diyetleri ve bazı diyet destekleyici uygulamalarla önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Ancak ileri obeziteye sahip ciddi obez hastalarda, özellikle ciddi komplikasyon gelişme riski yüksek olduğunda, hekim önerileri doğrultusunda tüp mide ameliyatı, mide küçültme, gastrik bypass gibi bariatrik cerrahi uygulamalarıyla tedavi yapılabilir. Bu yöntemlere bariatrik cerrahi uygulamaları da denebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*