Kağıt ve Kalemle ile ilgili Defterde Oynanan Oyunlar Nelerdir

Yeni Haber Merkezi

Bugünlerde hepimiz evde çok fazla zaman geçiriyoruz. Bu nedenle bazen sıkılabiliyoruz. Bu konuda farklı şeyler yapmak istiyoruz. Şimdi senin için Oturduğumuz yerden oynayabileceğimiz oyunlar başlıklı yazımızı derledik. Umarım beğenirsiniz ve en azından biraz da olsa sıkılmanıza yardımcı olur. Birçoğumuz, özellikle de büyüklerimiz bu oyunları hatırlarken damalı defterde oynanan oyunlar Bunu yeni öğrenmiş olabilirsiniz. senin içinde evde oynanacak eğlenceli oyunlar Eğer arıyorsanız doğru yerdesiniz. Evde kalan aile bireyleri ve çocuklar için hazırladığımız, evde oynanabilecek oyunları aşağıda listeledik.

1 – İSİM – ŞEHİR
İsim-şehir geçmişin en eğlenceli oyunlarından biridir. Şehir oyunu, geleneksel oyunlar arasında hala popülaritesini koruyan ender oyunlardan biridir. Hemen her mahallede ve evde, okullarda, arkadaşlarımızın olduğu her yerde oynanabilen bir oyundur. Bu oyun en az 2 kişi ile oynanabildiği gibi kişi sayısı daha da artırılabilmektedir. Zaten öyle bir oynanış tarzı var ki her oyuncu grubuna hitap ediyor. 7 yaşında bir çocuk oynayabilir, 40 yaşında bir yetişkin de oynayabilir. Bu bakımdan uzun süre bu oyun ortamında kalıcı olacak gibi görünüyor.

Kartlarla oynanan en keyifli oyunlardan biri de isim şehir oyunudur. Oyunu oynamak için tek bir masa işimizi görüyor. Sırasıyla HAYVAN – BİTKİ – İSİM – ŞEHİR – SANATÇI – ÖĞE – ÜLKE ve Skor bölümlerinin eklendiği tablo oyuna zemin hazırlamamıza olanak sağlıyor. İki veya daha fazla oyuncuyla oynanabilir.

En keyiflisi elbette kalabalıkla oynananıdır. Gelelim şehir ismi nasıl oynanır kısmına. Oyunculardan biri A’dan Z’ye kadar saymaya başlar ve diğer oyuncular dur dediğinde bir harfle durur. Tablo bu mektuba göre dolmaya başlar. Resmi bitiren ilk oyuncu 20’den geri sayar ve süre dolduğunda kalemler kaldırılır. Doğru yazılan her sütuna 10 puan verilmektedir. Doldurulmaması durumunda 0 puan yazılır ve puanlar en sağdaki bölümde toplanır. Oyunun başındaki el sayısına ulaşıldığında oyun biter ve en çok puana sahip olan kazanır.

2 – KİM KİMİNLE NEREDE TABLOSU

En az 4 kişiyle oynanabilecek keyifli nostalji oyunlarından biridir. İlk olarak bir parça kağıt ve bir kalem verilir. Daha sonra kağıdın üst kısmına yukarıda görüldüğü gibi Kim-Kiminle-Nerede-Ne Yapıyor alanları yazılır. Oyunun kuralı şu şekildedir: Herkes sırayla aynı kağıda farklı alanları yazar ancak önceki yazıları kimse görmemelidir.

Bu alanı dolduran kişi öncelikle doldurduğu alanı katlayıp diğer arkadaşına verir ve bir sonraki alanı doldurması istenir. Aynı şekilde arkadaşı da boşluğu doldurduktan sonra yazdığı alanı katlayıp diğer arkadaşına verir. Alanlar doldurulup kağıt açıldığında komik ve esprili sonuçlar ortaya çıkacaktır.

3 – SOS OYUNU

Dizüstü bilgisayarda oynanabilecek oyunlar arasında en basit arayüze sahip oyun hangisi diye soracak olursanız cevabım kesinlikle SOS oyunu olacaktır. Sos minimum 3×3 kareden oluşan bir alanda oynanabilmektedir. Kareli bir defterde bunu ayarlamak çok kolay olacaktır. Tabii ki bu sadece özel bir tür. Oyunun daha eğlenceli ve uzun olması için 10×10 ve üzeri karelerle oynamanızı öneriyoruz. Oyunun amacı SOS kelimesini yan yana, üst üste veya çapraz olarak yazmaktır.

Bu oyunu oynamak için iki farklı renkli kalem kullanmanızı öneririz. SOS yaptığınızda üzerini çizmeniz gerekecek ve oyunun sonunda saymak daha kolay olacaktır.

4 – CEZACI

Ve şimdi sıra kartlarla oynanan oyunlar arasında en köklüsü diyebileceğim bir oyuna geldi. Hangman aynı zamanda basit ama etkili bir oyundur.

Oyunda farklı şeyler sorabilirsiniz. Kelime, ünlü, film adı vb. Bir oyuncu bu kelimeyi seçer ve kalemi alır. Diğer oyuncu da harfleri söylemeye başlar. Kelime veya cümle olmayan her harf insanımızın vücudunun bir parçasını oluşturur. Baş, gövde, kollar ve bacaklar tamamlandığında adamımız asılır ve kelimeyi tahmin etmeye çalışan oyuncu oyunu kaybeder. Bu kadar basit ve eğlenceli bir oyun. Kesinlikle tavsiye ederim.

5 – BİZE SÖYLEYİN
Özellikle günümüzün en popüler yarışma programı Survivor’dan Anlat bana oyununu hatırlayacaksınız. Aile üyelerinizle oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlardan biridir. Öncelikle bu oyun için en az 4 kişi gerekiyor. Bu dört kişi 2 gruba ayrılmıştır. Daha sonra gruplardan biri bir kelime belirler ve belirlediği kelimenin altına 5 yasaklı kelime ekler.

Karşı taraftan açıklamaya çalışan kişi bu 5 yasak kelimeyi tahmin eden kişiye söyleyemez. Söylerse yanar. Bunun için de bir süre sınırı bulunmaktadır. Eğer kelimeyi belirtilen süre içinde açıklarlarsa, örneğin 2 dakika, puan kazanırlar; Kelimeyi açıklayamazlarsa karşı taraf konuyu anlar. Sıra diğer gruba geçer ve bu kez diğer grubun belirlediği kelimeyi bulmaya çalışırlar. 8 puan alan grup oyunu kazanır.

6 – AMİRAL BATTI

Admiral battı oyunu, kolay ve detaylı oynanışıyla aslında günümüz çocukların oynadığı mobil savaş oyunlarının atasıdır. Elbette oyunda yaşadığınız heyecan bambaşka bir duygu. Kalem ve kağıtla oynanan oyunların en verimlisinin Amiral Sank olduğunu söyleyebilirim.

Oyundaki amacımız karşı tarafın savaş alanındaki gemileri rakibimizden önce bulup yok etmektir. Zamanımızın bilgisayar oyunları için bir terim var. Özellikle strateji oyunları için. Sıra tabanlı oyunlar terimi kullanılmaktadır. İşte sıra tabanlı bir oyun olan amiral battı. Oyuncular sırayla savaş alanının koordinatlarını söyleyerek rakiplerinin gemilerini yok etmeye çalışırlar. Rakibin bölgesindeki gemileri ilk kim yok edebilirse oyunu kazanır.

7 – MEYDANI DOLDURMAK

2 kişinin oynadığı kare doldurma oyunu vakit geçirmek için ideal oyunlardan biridir. Bunun için 10X10 karelik bir kağıda ihtiyacınız var. Her oyuncu belirlenen alan içindeki karelerin bir kenarını kendi kalemiyle (alt, üst, sağ veya sol) çizer. Alan dolmaya başladıkça meydanlar kapanmaya başlıyor. Kareyi kaplayan oyuncu, karenin içine istediği harfi yazar. En çok kareyi dolduran oyunu kazanır.

8 – HARİTA DAĞITIM OYUNU

Harita yakalama oyunu günümüzün teknoloji oyunlarından biri olan Age Of Civilization’a benzer bir oyundur. Bazı bölgelerde kitap imparatorluğu oyunu olarak da bilinmektedir. Diplomasiden her şeyi yapabileceğiniz oyun minimum iki kişiyle oynanıyor ancak oyundan keyif almak istiyorsanız oyuncu sayısını beş ve daha fazla tutmanızı öneririz. O zaman daha yakın bir maç olacak.

Kare defterdeki birim kareleri işgal ederek karşıdaki devleti yok etme teması üzerine kurulu olan oyunda amaç, oyunda tek devlet olarak kalmaktır. Bunun için diğer arkadaşlarınızın alanlarını bitirmeniz gerekiyor. Oyunun oynanışına dair tüm bilgileri harita kapma nasıl oynanır yazımızda detaylı olarak okuyabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*