Hz Ebu Hureyre’nin Duası ve Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Hz. Peygamber Efendimiz’in duasına mazhar olan bu eşsiz fedakar zat, tüm sahabelerin derin sevgi duyduğu, parlak yüzlü, yumuşak huylu bir sahabe olan, “Ebu Hureyre” adıyla da anılan Abdurrahman (ra) idi.

Hz. Peygamberimiz (sav)’in misafirperverliği ve cömertliği sayesinde yaşayan Ebu Hureyre, Peygamberimiz (sav)’in mescidinde sadece ibadet ve ilim ile meşgul olan Ehl-i Suffe’nin en önde gelen isimlerinden biriydi. Hz. Peygamber Efendimiz (sav)’i büyük bir sevgiyle sevmiş, onun sünnetine uygun yaşamış ve manevi açıdan yüksek mertebelere ulaşmıştı.

Ebu Hureyre’nin dünya ve ahiretin saadeti ve iyiliği için yaptığı dua…

Dünya ve ahiret saadeti ve refahı için okunan duanın Arapça lisanı ve manası…

Anlam:

Tanrım! İşimin koruyucusu, beni dinim ile ıslah et. Geçimimi sağladığım dünyayı benim için güzelleştir. Sonsuza kadar yaşayacağım ahiretteki hayatımı güzelleştir. Hayatı benim için her güzel şeyin artmasına vesile kıl. Ölümü her türlü kötülükten korunarak huzura kavuşmaya vesile kıl.

Allah’ım, işitmemi ve görmemi bana fayda kıl. Onları mirasçılarım yap. Bana zulmedene karşı bana yardım et. Bana ondan intikamımı göster.

Allah’ım, senden imanda sağlık, güzel ahlakta iman, ardından kurtuluş, rahmet, afiyet, mağfiret ve rıza istiyorum.

Allah’ın cömert rızasıyla, gökten inen şerden, göğe yükselen şerden, yarattığı şerden, dindar olsun, günahkar olsun hiç kimsenin O’ndan daha iyi kimseye söyleyemediği mükemmel sözleriyle. yeryüzünden çıkan kötülüklerden, gece ve gündüzün fitnesinden, hayır getiren şeylerden. Gece ve gündüz gelen musibetlerden sana sığınırım, ey Rahman.

Kaynak: Yrd. Doç. Veysel Akkaya, Kalplere Şifa Veren Salavat ve Dualar, Erkam Yayınları

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*